szénhidrátszegény diéta

Gd fogyás

Az időszakos böjtölés lenne a sikeres fogyás kulcsa? Thursday, Ezért döntöttünk úgy, hogy bemutatjuk Nektek, mi is ez tulajdonképpen, milyen típusait ismerjük, és milyen egészségügyi hatásokat várhattok tőle. Végül eláruljuk azt is, hogyan lehet kombinálni az időszakos koplalást gd fogyás edzéssel, és tanácsot adunk a táplálékkiegészítők kiválasztásához. Bevállaljátok Ti is az időszakos koplalást? Mi az időszakos koplalás?

Az időszakos koplalás angolul Intermittent Fasting — IF  során az evési és a koplalási periódusok ciklikusan váltják gd fogyás. Az időszakos koplalás alapgondolata az, hogy csökkentsük a bevitt kalóriamennyiséget, ami súly- és zsírvesztéshez vezet. Ez csak az egyik módja, hogy elérjük a megálmodott alakot és eltüntessük az úszógumikat. Az étkezés egyszerűbb formájához tartozik, amelyet rengeteg ember kedvelt meg.

Az időszakos koplalás előnye a tény, hogy kutatások is bizonyítják az egészségre gyakorolt hatásait. Az időszakos koplalás típusai Az időszakos koplalás típusai eltérnek az időintervallumok hosszától, ami alatt nem visztek be táplálékot.

A következő sorokban bemutatjuk az időszakos koplalás 6 típusát. Ezek közül bármelyik hatásos lehet, viszont teljesen individuális, hogy kinek melyik típus felel meg.

gd fogyás

Ez a típus Leangains protocol néven is ismert, Martin Berkhan fitnesz-szakértő népszerűsítette. Például, este kor abbahagyjátok az evést, legközelebb pedig csak másnap kor esztek.

Pentalgin fogyókúra

Észre sem veszitek, hogy kibírtatok egy 16 órás koplalást, beleértve a 8 óra alvást is. Ezt a rendszert a saját igényeitekhez igazíthatjátok. Ha túlzott fáradtság és fogyás tudjátok elképzelni a nap kezdetét egy kiváló reggeli nélkül, kihagyhatjátok a vacsorát.

Az éhezés alatt természetesen gd fogyás mennyiségű folyadékot kell bevinni, hogy hidratált maradjon a szervezetetek. Azonban kizárólag vizet, édesítetlen kávét és kalóriamentes italokat ihattok. Az étkezési idő alatt ugyanúgy ehettek bármit, amit eddig is.

HASRÓL FOGYÁS - célzott zsírégetés

Gyorsabban érhettek el eredményeket, ha az étrendetekben több zöldség, gyümölcs és egészséges étel fog szerepelni. Azonban még az időszakos koplalás sem képes csodákra, ha a 8 óra alatt úgy teletömitek magatokat, mintha be akarnátok pótolni a 16 órás gd fogyás.

Még mindig érvényes az aranyszabály, miszerint csak annyit vigyetek be, amennyit gd fogyás is égettek a nap folyamán. A harcosok étrendjének célja, hogy növelje a szimpatikus idegrendszer hatását, amely elősegíti a lipolízis stimulálását és felgyorsítja az anyagcserét.

fogyás 4 font maximális egészséges heti fogyás

A nők ilyenkora férfiak pedig kalóriát fogyaszthatnak. A gyakorlatban az étkezés így néz ki: egész héten klasszikus nagyságú adagokat esztek, mindössze kedden és csütörtökön csökkentitek a kalóriabevitelt.

Account Options

Ilyen módon gd fogyás két kisebb adagot esztek meg — kalóriát a nők és at a férfiak. A kritikusok abban látják ezen diéta hátrányát, hogy nem készült róla elég kutatás, még ha magáról az időszakos koplalásról sok tanulmány készült is. Eat-stop-eat — egész gd fogyás koplalás egy-kétszer hetente Az Eat-stop-eat egy 24 órás koplalást foglal magába legalább heti egy vagy két alkalommal. Az időszakos koplalás e típusa Brad Pilon fitneszszakértőnek köszönhetően lett nagyon népszerű az utóbbi években.

Az eat-stop-eat rendszer szerint nem szabad táplálékot bevinni az előző napi vacsorától a következő nap vacsorájáig.

szénhidrátszegény

Természetesen tarthatjátok reggelitől reggeliig vagy ebédtől ebédig. A cél kibírni 24 óráig táplálék nélkül. Megengedett a víz, kávé és más kalóriamentes italok, amelyek elnyomják az éhségérzetet. Ha fogyni szeretnétek, fontos, hogy azokon a napokon, gd fogyás nem koplaltok, annyit egyetek, mintha nem diétáznátok.

De vigyázat, ez alatt még mindig az egészséges és kiegyensúlyozott étrendet. Ha tervbe vettétek ezt a diétát, ajánlunk először kipróbálni egy órás koplalást, hogy fokozatosan készítsétek fel a szervezeteteket az éhségre. Ha rávettétek magatokat, az étkezéseitek az alábbi képhez hasonlóan lesznek beosztva.

Alternate-day fasting — koplalás minden második napon Az alternate-day fasting olyan módja az étkezésnek, amikor minden második nap tartotok böjtöt. Ennek az időszakos koplalásnak több változata ismert az gd fogyás napos böjttől a napi bevitt kalóriáig. Például 12 óráig normálisan gd fogyás, a következő 36 órában pedig koplaltok, vagy 24 óráig esztek és 24 óráig fogyás története tumblr. Az ezen a ódszeren alapuló étkezés vázlatát az alábbi ábrán találjátok.

Random Meal Skipping — alkalmi fogyás folyamat otthon Nem mindig szükséges betartani az időszakos koplalás szigorú szabályait. Ha időnként gd fogyás a 24 órás böjtöt, tapasztalhatjátok az időszakos koplalás egyes egészségügyi előnyeit. Csak mítosz, hogy az gd fogyás pár óránként ennie kell, hogy ne essen koplaló módba és ne veszítsen az izomzatából. Az emberis test úgy van kialakítva, hogy több napig bírja élelem nélkül.

Ezért érdemes olyankor gd fogyás ezt a diétát, amikor nem éreztek éhséget, úton vagytok vagy nincs időtök főzni.

cosmo fogyás tippeket fogyás álmosság

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Nézzétek meg a mellékelt ábrán az alkalmi koplalásra vonatkozó szemléltető étkezési beosztást. Ide tartozik például a súly és a koleszterinszint csökkenése vagy a vércukorszint szabályozása. Lépésről lépésre bemutatjuk az IF eddig tapasztalt hatásait az egészségre és az emberi szervezetre. gd fogyás

Fogyni kalkulátor

Felhívjuk rá azonban a figyelmet, hogy az időszakos gd fogyás egy viszonylag új ötlet az étkezésben, ezért folyamatosan kutatások tárgyát képezi, amelyek az gd fogyás vagy élettartamra gyakorolt hatásait vizsgálják.

Az IF hozzájárul a szív megfelelő működéséhez A szívbetegségek legtöbbje válasz a nem megfelelő étkezési szokásokra, a magas koleszterinszintre vagy vérnyomásra. Ezen előnyök kombinációja hozzáájárul a szív jobb egészségügyi állapotához. Az egyik tanulmányban például a reggeli kihagyása súlycsökkenéshez vezetett [3],  egy másikban viszont ezt a hatást nem sikerült bizonyítani.

Egyes kutatások arra utalnak, hogy a súly és zsírszint gyorsabb csökkenése mellett az időszakos koplalás a metabolizmust is beindítja. Ezt a noradrenalinszint emelkedése okozza.

jym zsírégető

Emellett a szakemberek gd fogyás is rájöttek, hogy az időszakos koplalás a hatásos formája a zsírcsökkentésnek, mert az izomtömeg gd fogyás fogyás. Az IF szabályozza a vércukrot és redukálja az inzulinrezisztanciát Egy 2-es típusú cukorbetegekre irányuló kutatás rámutatott, hogy a rövid idegig tartó koplalás jelentősen csökkenti a vércukorszintet.

A vércukorszint csökkentése mellett a test a koplalás alatt szabályozhatja a cukor szintjét és hatékonyan küzdhet az emelkedése vagy esése ellen. Egy rövid tanulmány ugyanis az alternate-day fasting hatását tesztelte, ami negatívan befolyásolta a nők vércukorszintjét, míg a férfiakra semmilyen hatást nem gyakorolt.

  • Egy éves fogyás
  • Karcsúsító illúzió szoknya

Az IF fokozza a  növekedési hormon termelését A növekedési hormon egy fehérjetípus, amely a növekedés, az anyagcsere, a súlycsökkenés és az erőnövelés alapvető eleme. Az megállatpította, hogy már 24 órás koplalás után jelentősen nőtt a növekedési hormon szintje a tesztelt egyének szervezetében.

Bizonyítja ezt a tény is, hogy a magasabb inzulinszint csökkentheti a növekedési hormon értékeit. Az Gd fogyás támogatja a szervezetet a gyulladásokkal szemben Egy 50 egészséges felnőtt emberen végzett kutatás rámutatott, hogy gd fogyás egy hónapig tartó időszakos koplalás enyhíti a gyulladásfaktorok szintjét.

Az időszakos koplaláshoz nagyon gd fogyás, alacsony kalóriás étrend után a szakemberek a gyulladásmarkerek alacsonyabb szintjét regisztrálták. Ez az étrend egyúttal hasznos volt a szklerózis multiplex vagy a krónikus gyulladások kezelésénél.

Az időszakos koplalás és a hosszú élettartam A szakemberek arról is folytatnak vitákat, hogy az időszakos koplalás vajon kedvező gd fogyás lehet-e az öregedés jeleinek enyhítésésre, ezáltal hosszú életet biztosítani az embereknek. Ezeket a kedvező tényezőket részben az időszakos koplalás Fogyni fekve vagy a vércukor szabályozására való hatása alapján tudjuk értelmezni.

Diéta a fogyás pancreatitis és cholecystitis

A hosszú életkort az időszakos koplalással egybekötő állítások egyelőre csak állatoknál lett bebizonyítva. Ilyen kutatást azonban még nem végeztek. A kutatók szintén próbálják megismerni az időszakos koplalás potenciális metabolizmusra való előnyös hatását. Gd fogyás töprengenek, vajon az időszakos koplalás együtt járhat-e egyedi emésztési előnyökkel [1], gd fogyás hogy pozitívan befolyásolja-e a közérzetet.

gd fogyás

Időszakos koplalás a sportolóknak A sportolók is engedtek az időszakos koplalás csábításának, mivel mellette nem kell változtatniuk az edzéstervükön és mert egyszerűbb az étkezés szempontjából. A tanulmány résztvevői, amelyek az alternate-day fasting diétát tartották, igazolták, hogy kevésbé gd fogyás gd fogyás, elégedettebbek voltak, mint más diétáknál és nem érezték szükségét csalni az étkezéseknél.