Hogyan működik a placebo hatás? | Diéta és Fitnesz

Placebo fogyni

Tartalom

  Oszd meg a cikket Fotó: Profimedia - Red Dot A gondolkodásod meglepően nagy hatással van az egészségedre és a fogyásodra is. Egy amerikai kutatócsoport ugyanis bebizonyította, hogy a placebo hatás az edzésekkel kapcsolatban is érvényesül, ami növeli a fogyás gyorsaságát.

  placebo fogyni

  Hogy is képzeld el? Egy 84 nőn végzett kísérlet bizonyította be, hogy a sport gondolata is égeti bizonyos mértékben a kalóriákat.

  térkép a fogyáshoz

  A résztvevőket két csoportra osztották, és az egyik placebo fogyni részletesen levezették, hogy az általuk végzett egész takarítással hány kalóriát égetnek el és ez mennyi placebo fogyni munkával érne fela másik csoportot pedig nem avatták be. A kísérlet eredménye a kutatókat is sokkolta!

  felső zsírégető gél telített zsír égetése

  Azok a nők ugyanis, akik a hétköznapi munkavégzésre elkezdtek mozgásként, edzésként gondolni nem csak fogyást értek el, de a vérnyomásuk is csökkent, míg a többiek semmilyen változásról sem számoltak be. Ők úgy élték a mindennapjaikat, mint korábban, és ugyan placebo fogyni étkeztek. Mégis, pusztán a gondolkodásuk megváltoztatásával képesek volt látványos és érzékelhető eredményeket produkálni.

  placebo fogyni beteg soha nem fog lefogyni

  Nem hangzik rosszul, igaz? Ezt akár a hétvégi shoppingolás közben is kipróbálhatod!

  placebo fogyni