Népességfogyás Magyarországon – Wikipédia

Természetes fogyás

Csökkent a természetes fogyás mértéke első négy hónapjában, miután 5,5 százalékkal több gyerek született és 6,4 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában — közölte a Központi Statisztikai Hivatal KSH csütörtökön az MTI-vel.

telítetlen zsírok segítik a fogyást

Az év első négy hónapjában 29 gyerek született, vel több, mint tavaly ilyenkor. A szökőnaphatástól megtisztított születésszám ennél kisebb mértékben, 7,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül január-februárban 8,8, március-áprilisban pedig 2,1 százalékkal több volt az élveszületések száma azonos hónapjaihoz képest.

fogyás tönkretette a házasságomat hogyan lehet lefogy fiú

A jelentős csökkenés hátterében a tavalyihoz képest idén alacsonyabb szinten tetőző influenzajárvány állhatott. Januárban 15, februárban 9,8 százalékkal kevesebben, míg március-áprilisban 1,4 százalékkal többen hunytak el az egy évvel korábbihoz képest.

természetes fogyás

Kiemelték, a halálozások számának jelentős csökkenése, és a születések számának emelkedése következtében a természetes fogyás mértéke 23 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Másfélszer annyian házasodtak, mint tavaly ilyenkor A hivatal adatai szerint a házasságkötések száma nőtt: 16 pár házasodott össze, másfélszer annyian, mint tavaly ilyenkor.

Több születés, kevesebb halálozás, kisebb természetes fogyás

Januárban 97, februárbanmárciusban 77, áprilisban pedig 8,8 százalékkal több házasságot anyakönyveztek, mint egy évvel korábban. A kisebb mértékű áprilisi növekedés hátterében a koronavírus-járvány miatt bevezetett, a csoportos rendezvényeket korlátozó intézkedések állhattak.

a súlyozás segít elveszíteni a zsírt fogyni, de még mindig van cellulitja

Ezer lakosra 9,1 élve születés és 13,9 halálozás jutott. Az előbbi adat 0,4 ezrelékponttal magasabb az előző év azonos időszakára számított értéknél, az utóbbi 1 ezrelékponttal alacsonyabb, ezért a természetes fogyás 1,5 ezrelékponttal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

természetes fogyás

Az év első négy hónapjában ezer élveszületésre 3,9 természetes fogyás jutott, ami 0,4 ezrelékpontos csökkenést jelent az egy természetes fogyás ezelőttihez képest. A házasságkötési arányszám az ezer lakosra jutó házasságkötések száma 5 ezrelékes természetes fogyás 2 ezrelékponttal volt magasabb az egy évvel korábbinál — olvasható a közleményben.

éttermi tippek a fogyáshoz