Népesedési katasztrófa Romániában - Zuhan Erdély lakossága - bassment.hu

Fogyás románia. Lelassult a népességfogyás Székelyföldön, de Erdély többi régiója nagyon fogy

Tartalom

  Halálozásból 0,8 százalékkal volt kevesebb idén, idén szeptemberig 61 an haltak meg, fővel kevesebben, fogyás románia tavaly szeptemberig. A házasodási kedv is visszaesett a régióban, az ősz elejéig 34 házasságot kötöttek Erdélyben, ez pedig jelentős, 7,6 százalékos visszaesést mutat a tavalyiadatokhoz képest, amikor is párral többen házasodtak.

  fogyás románia

  Ezen adatok ugyanakkor leginkább Erdély magyarok által alacsony arányban lakott régióiban, Temes, Hunyad, Krassó-Szörény, illetve Beszterce-Naszód megyékben jellemzők. Szerencsére azonban Székelyföldön, azon belül is a két magyar többségű megyében, Hargitában és Kovásznában már másképp alakultak az adatok: ott idén fogyás románia és szeptember között az élveszületések száma 3,4 százalékkal magasabb volt a tavalyinál, összesen gyermek jött világra fogyás románia két székelyföldi megyében, ez pedig gyermekkel több, mint tavaly szeptemberig.

  fogyás románia hogyan égethető zsír 50 felett

  A halálozások száma 1,5 százalékkal csökkent, ez azt jelenti, hogy 70 fővel kevesebben haltak meg idén szeptemberig, mint tavaly addig. Élveszületésekből azonban még itt is kevesebb fogyás románia, mint halálozásokból, ugyanis a fogyás románia születésszámra fős halálozási mutató jut.

  fogyás románia fogyás affiliate ajánlatok

  A házasodásszámokban is jobban áll a két magyar többségű megye a többi erdélyi területnél: itt csak 1 százalékkal csökkent idén a házasodásszám, pár házasodott össze a vizsgált időszakban. A székelyföldi adatok javítják az fogyás románia Ezzel tehát míg Erdély egészét nézve főként gyorsult, addig Székelyföldön lassult a népességfogyás üteme — a statisztika kiemeli, az adatok a természetes fogyásra vonatkoznak, tehát a vándorlási folyamatokat nem veszik figyelembe.

  Fogyás románia alapján Székelyföldön a természetes fogyás fős az idei adatok alapján, ez 23,3 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly szeptemberig fogyás románia.

  hosszú út a fogyáshoz

  A partiumi adatok sem annyira biztatóak, mint a székelyföldiek: itt fél százalékkal csökkent az élveszületések száma, a halálozásoké pedig 0,9-cel csökkent. Házasságkötésekből mind a Partiumban, mind Közép-Erdélyben 3,6 százalékkal volt kevesebb.

  fogyás Firenze Olaszország