IDEÁLSÚLY-TÁBLÁZAT | Karcsú leszek

Karcsú testtömeg, Számold ki az ideális testsúlyod a BMI kalkulátorunk segítségével

Az elhízás megrövidíti az életet?

Nagyon egyszerű!

Egyre több tanulmány cáfolja meg ezeket a nézeteket, és mutatnak rá arra, hogy az is karcsú testtömeg teljesen egészséges, akinél az ideális testsúlyra vonatkozó előírásoknál többet mutat a mérleg. Az új év kezdetén ismét elkezdjük számolni a kalóriákat.

A plusz kilóktól nem könnyű megszabadulni, valószínű, hogy a mérleg még január végén is mutatja az ünnepek alatti étkezésbeli kicsapongások eredményét. Sokan ettől teljesen kétségbeesnek, ami karcsú testtömeg meglepő tekintve, hogy évek óta azt halljuk, csak ideális testsúly mellett lehetünk egészségesek, és hogy a túlsúly milyen komoly veszélyekkel jár.

BMI kalkulátor – milyen az ideális testsúlyod | NIVEA

Azonban egyre több kutatás igazolja, hogy akin van egy-két kiló súlyfelesleg, az éppolyan hosszú ideig élhet, mint akinek ideális a testsúlya. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezentúl elhagyhatjuk magunkat és nem kell törekednünk arra, hogy testsúlyunk a normál tartományban mozogjon.

lefogy a t3 mit kell enni a maximális fogyás érdekében

Csupán azt is szem előtt kell tartanunk, hogy az egészségi állapotra nem lehet kizárólag a kilók számából következtetni, és testsúlyunkat számos tényező együtt határozza meg. Hirdetés Mit jelent az, hogy normál testsúly? Azt, hogy mikor számít valaki túlsúlyosnak, elhízott nak, soványnak vagy normál testsúlyúnak, a testtömeg index, röviden a BMI alapján szokás meghatározni.

Ez nem karcsú testtömeg, mint a kilogrammokban mért testtömegnek és a méterben mért testmagasság négyzetének a hányadosa.

A tévé sulykolja a karcsú női testideált

Az egészségügyi világszervezet WHO kritériumai alapján az az illető számít normál testsúlyúnak, karcsú testtömeg testtömeg BMI értéke 18,5 és 24,9 között van. Ha a testtömeg index 24,9 és 30 között van, túlsúlyról, ha 30 fölött, elhízásról beszélünk. Miért nem elég korrekt a BMI? A BMI már régóta viták forrása. Felvetődik többek között az a kérdés, hogy a mindössze két adatból nyert szám valóban ilyen komoly következtetések alapjául szolgálhat-e, és annak, akinek a karcsú testtömeg értéktől eltér a testtömeg indexe, valóban rövidebb élettartamra kell-e számítania karcsú testtömeg ahogy a WHO megállapította.

sbf fogyás fogyás meghallgatások

A haskörfogat fontosabb jelzőszám, mint a BMI A világ legnagyobb elhízással kapcsolatos vizsgálata szerint az elhízott nők esetén kétszer annyi zsír halmozódott fel az karcsú testtömeg végtagokban, mint a férfiakban. Hova került férfiak esetén?

A hasüregben rakódott le.

Számold ki az ideális testsúlyod a BMI kalkulátorunk segítségével

A körte alkat valamivel kevésbé veszélyes, melyre jellemző, hogy a zsírtöbblet a karcsú testtömeg, a csípőn, a karokon és a fenék környékén rakódik le. A BMI másik súlyos hiányossága, hogy a testsúly mérése során nem tesz különbséget az izom és a zsír között, s ennek alapján számos kiválóan edzett sportoló eshetne papíron a túlsúlyos kategóriába.

Katherine Flegal, az Amerikai 40 font fogyás 3 hónap alatt Hatóság szakértője  és kollégái 97 tanulmányt, csaknem 3 millió ember adatait elemezték, hogy megtudják, van-e összefüggés a Karcsú testtömeg és karcsú testtömeg halandóság közt.

Néhány plusz kiló még nem jelent veszélyt Karcsú testtömeg az érdekes megállapításra jutottak, hogy az enyhén túlsúlyos, vagyis a 25 és 30 közötti BMI értékkel rendelkező emberek esetében hat százalékkal csekélyebb a halandóság.

Különbségek a zsírmentes tömeg és karcsú testtömeg között 2020 - The healthy post

A halandóság öt százalékkal nő azok esetében, akik BMI értéke enyhén túllépi a at, ha viszont eléri a öt, akkor a halálozás veszélye ugrásszerűen megnő, szám szerint 29 százalékkal.

Az természetesen továbbra sem kérdéses, hogy a súlyos elhízás számos negatív egészségügyi következménnyel járhat. Még nem teljesen világos, hogy a kis zsírtöbblet, hogyan fejt ki védő hatást.

  • IDEÁLSÚLY-TÁBLÁZAT | Karcsú leszek
  • Különbségek a zsírmentes tömeg és karcsú testtömeg között - The healthy post
  • Segít- e a venlafaxin a fogyásban?
  • Ilyen alakkal élhetsz a legtovább - ez az ideális testsúly

Az egyik ok lehet például az, hogy betegségek esetén a szervezetnek vannak tartalékai. Flegalnak és csapatának megállapításai tulajdonképpen nem teljesen újszerűek, csak megerősítik egy es Hamburgi Egyetemen folytatott kutatás eredményeit, vagyis nem mutatható ki egyértelmű összefüggés a túlsúly és a betegségek, valamint az idő előtti halálozás kockázata között.

karcsú testtömeg

Mindez nem jelenti azt, hogy dőzsölhetünk! A kutatási eredmények láttán talán sokan fellégeztek, de senki nem engedheti meg magának, hogy ezek után elhagyja magát és ne törekedjen az egészséges testsúly elérésére, megtartására!

Aki nem koplal, tovább él

Semmi esetre sem szabad feladni az egészséges életmódot, sem szabad utat engedni a plusz kilóknak, mert ha elhagyja magát, könnyen elhízhat, ami valóban káros következményekkel jár. Az elhízás növeli a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a szívinfarktus, a stroke és a karcsú testtömeg betegségek kialakulásának veszélyét.

A kutatók csupán azt állítják, hogy pusztán a BMI-ből nem vonhatunk le végső következtetéseket, a határ a karcsú testtömeg karcsú testtömeg és túlsúly között karcsú testtömeg is eltérhet, és hogy egy-két plusz kiló még nem jelent halálos fenyegetést!

Bár a derék-csípő arány is hagy némi kívánnivalót maga után, mégis jobb mérőszám, mint a BMI. Ha az egészséges életmóddal kapcsolatban kérdése van, vagy nem biztos benne, hogy mennyi lenne az ideális testsúly az Ön számára, kérjen tanácsot orvosától! WEBBeteg — B.