Kávébab zsírégető
Zöld nyers, pörköletlen kávé A reklám: A zöld kávébab jótékony extra makacs testzsír égetése ismertető cikkekben kiemelik, hogy sokkal egészségesebb a feketekávénál, mivel az ízletes kávé élvezete mellett zsírégető és antioxidáns hatása van, csökkenti az éhségérzetet és energikussá tesz egész nap. A zöld kávé a koffeintartalmának köszönhetően felfrissít, élénkít, aktivizál, pedig a benne található kávébab zsírégető nem ugyanaz, mint ami a feketekávéban található.
A feketekávé más összetételű koffeintartalma csak rövidtávra és hirtelen aktivizálja a szervezetet, a zöld kávéban található koffein azonban lassan és hosszabb időre éri el ugyanezt a hatást - idézi a blog a zöld kávét dicsőítő írásokat. És ami mögötte van: A Ködpiszkáló blog ugyanakkor kiemeli, hogy valójában ugyanannak a növénynek a magjáról van szó, csak a zöldet nem pörkölik meg.
Zöld kávé névvel illetik az éretlen és nem pörkölt, de az érett és pörköletlen magvakat is. A zöld kávétermést leszedés után szárítják vagy fermentálják általában utóbbit teszikennek fő célja, hogy a magokat kinyerjék a termésből.
Ezt követi a pörkölés, ami egy sor kémiai átalakítást indít el, s amelyek közül a kávéfogyasztók szempontjából a legjelentősebb, hogy ilyenkor alakul ki a kávéital aromájáért felelős anyagok jelentős része. És épp ezért nem iszunk zöld kávéból készült italt: bár a pörkölt és a zöld kávé egyaránt élénkít, hiszen koffeintartalmuk nagyjából azonos, kávébab zsírégető íze meg sem közelítené a kedvelt feketéét.
A más összetételű koffeintartalmat szintén vitatja a blog, mivel a koffeinmolekula nem lehet más összetételű: ugyanazok az atomok ugyanúgy kapcsolódnak össze benne, függetlenül attól, hogy kávéban, teában mutatjuk ki.
- Zöld Kávé hatása • Zsírégető, Fogyás • Zöld kávé kapszula
- Zsírégetési folyamat az emberi testben
- Egy csésze kávé kapszula, tiszta gyógynövényből!
- Toman Vital FatToBurn zsírégető italpor - Toman Diet
Hozzáteszik: az enyhén pörkölt és a pörköletlen kávébab zsírégető sem antioxidáns anyagai polifenoloksem antioxidáns hatása szempontjából nem különbözik jelentősen. Ráadásul a mindennapi táplálékunkkal ugyanis szerencsés esetben jóval több antioxidánst fogyasztunk, mint ami néhány kávéban megtalálható. Elkészítettem, megkóstoltam, még keresem a recepteket.
Nem is kell mondanom, hogy senki ne várjon egy olasz espresso ízélményt! Egy kedves vendégem már fogyasztja egy ideje és az orvosa ellenőrzi rendszeresen, jegyzi a hatásait. English UK.